Recomanacions

 L'esportista/ Recomanacions

Estricta responsabilitat

L'esportista sempre serà responsable de les substàncies que es troben en les seves mostres extretes en els controls de dopatge. Es considerarà una violació de les regles sempre que es trobi una substància prohibida (o un dels seus metabòlits o marcadors), sigui intencionadament o no.

Presa de medicaments - Metge

És important informar al metge que sou esportistes (detallant disciplina, nivell, etc.) abans que se us recepti qualsevol tipus de medicació. No dubteu en demanar consell en cas d'automedicació.

Diferències entre AUT i recepta mèdica

Cal verificar amb el metge, que la medicació que us subministri, no sigui susceptible de fer una demanada d'Autorització d'Ús Terapèutic.

Complements alimentaris

S'ha de tenir especial cura amb els complements alimentaris. Si es decideixen prendre, s'ha de verificar que estiguin certificadament lliures de substàncies prohibides. Tot i així, és recomanable contrastar-ho sempre amb el metge i valorar si és estrictament necessaria la ingesta.

Actualitzar-se

La normativa antidopatge està constantment evolucionant. A tot esportista li recau la responsabilitat d'actualitzar-se i estar al dia.

Subscriu-te per rebre la nostra Newsletter Assabentat de les darreres actualitzacions i notícies de l'AGAD.
Utilitzarem el teu correu per a informar-te de novetats i notícies relacionades amb antidopatge. No el compartim amb tercers, i en la nostra política de privadesa trobaràs informació addicional sobre aquest tractament, i sobre la manera d'exercir els teus drets d'accés, rectificació i supressió, entre altres.