Complements nutricionals

 L'esportista/ Complements nutricionals
 • COMPLEMENTS NUTRICIONALS: UN RISC INNECESSARIObrir o Tancar

  El consum d’alguns complements nutricionals pot ser un risc per la salut però també poden provocar que de forma involuntària donem positiu en un control de dopatge en el cas que estiguin contaminats amb alguna substancia prohibida. 
   

  Moltes vegades, la seva producció és fa sense control, fent servir ingredients poc saludables, de baixa qualitat o que puguin formar part de la llista de substàncies prohibides. A més, molts s’embassen en industries on poden patir contaminació creuada en el procés de producció.

 • SENYALS QUE ENS PODEN INDICAR EL PERILLObrir o Tancar

  Reconèixer els indicadors de perill en un complement nutricional, és una manera de reduir el risc a l’hora de consumir-lo. Moltes vegades la pròpia etiqueta del producte ens pot donar molta informació, és per això que abans de consumir qualsevol suplement, hauríem de tenir present que en l’etiqueta:

   
  • - Reconeixem els ingredients que el composen
  • - Que no n’hi ha cap ingredient fora de lloc o anomenat per noms químics en lloc de noms comuns
  • - No hi consten substàncies que l’AMA inclou en Llista prohibida, com ara agents anabòlics o estimulants
  • - Cap dels ingredients tenen els sufixos següents, ja que voldria dir que contenen esteroides: -andro, -ol, -diol, -dione, -stene o –stane, -epi, -epitio, -gonado
  • - No apareixen ingredients que no coneixem o no deixen ben documentat el seu valor nutricional (si no heu sentit mai el nom de l’ingredient més val parar atenció i investigar).
 • ON PODEM CONSULTAR SI UN COMPLEMENT HA PASSAT EL CONTROL DE QUALITAT?Obrir o Tancar

  Existeixen dues formes de saber si un complement nutricional és segur:
   

Subscriu-te per rebre la nostra Newsletter Assabentat de les darreres actualitzacions i notícies de l'AGAD.
Utilitzarem el teu correu per a informar-te de novetats i notícies relacionades amb antidopatge. No el compartim amb tercers, i en la nostra política de privadesa trobaràs informació addicional sobre aquest tractament, i sobre la manera d'exercir els teus drets d'accés, rectificació i supressió, entre altres.