Autoritzacions d'Ús Terapèutic

 • QUÈ SÓN LES AUT'SObrir o Tancar

  Les Autoritzacions d'Ús Terapèutic (AUT) permeten als esportistes, seguir tractaments mèdics amb medicaments que formen part de la llista, o que continguin substàncies o mètodes prohibits.

   

  Cal consultar amb el metge, la necessitat de realitzar una AUT, i si és el cas, s'ha de presentar la sol·licitud a l'AGAD, per tal de que aquesta la transmeti al Comitè d'Autoritzacions d'Ús Terapèutic i aquest procedeixi al seu anàlisis.

 • ON S'HAN D'ADREÇARObrir o Tancar

  COMITÈ D'AUTORITZACIONS PER A L'ÚS AMB FINALITATS TERAPÈUTIQUES
  (Agència Andorrana Antidopatge)

  Icono Mail Vectores, Iconos, Gráficos y Fondos para ... nfont@agad.ad

  icono de teléfono icono de teléfono símbolo de aplicación y ... 890 357

  Adress - Free real estate icons C/Narciso Yepes, s/n, 1r pis, AD300 Ordino

 • QUI HA DE SOL·LICITAR UNA AUTObrir o Tancar

  Tal com s'especifica a l'Art. 4.4.2 de les Regles de l'AGAD, han de demanar una AUT els esportistes de Nivell Nacional definits a l'Art. 1.4 de les mateixes.

 • COMPETICIONS INTERNACIONALSObrir o Tancar

  Una AUT expedida pel CAUT, és únicament vàlida a nivell nacional. Només serà vàlida per a una competició internacional si és reconeguda per la Federació Internacional pertinent o per l'organitzador responsable de l'esdeveniment. En aquest cas, s'aconsella sol·licitar l'AUT directament a la Federació Internacional o consultar a l'organització de l'esdeveniment.

   

  IMPORTANT: ENVIAR CÒPIA A L'AGAD DE LA RESOLUCIÓ.

 • QUAN S'HA DE SOL·LICITAR L'AUTObrir o Tancar

  Enviar-la mínim 30 dies abans de la competició. En cas d'urgència mèdica, aquesta pot ser enviada a posteriori d'aquest plaç.

 • DENEGACIÓ D'UNA AUTObrir o Tancar

  Aportar informació complementària per recórrer a la decisió. L'esportista disposa de dos mesos per recórrer a la decisió al CAUT.

 • DOSSIER MÈDIC: QUI I QUÈObrir o Tancar

  L'emplenarà l'esportista (amb el responsable si escau necessari) i el metge. Contindrà el següent:

   
  • - historial mèdic complet
  • - resultats de tots els exàmens pertinents
  • - anàlisis de laboratori
  • - estudis d'imatge
 • AUTORITZACIONS RETROACTIVESObrir o Tancar

  AUT que es demana a posteriori del subministrament del medicament o substància prohibida.

  La pot demanar un esportista que no sigui de nivell internacional, del grup objectiu o del grup control de nivell nacional. És títol retroactiu per a tota substància prohibida o mètode prohibit utilitzat amb finalitats terapèutiques.

 • ANNEX II. EXTRACTE DE LES NORMES INTERNACIONALSObrir o Tancar

  Aquest extracte de les normes Internacionals de les AUT, és un Annex del Conveni internacional contra el dopatge en l’esport, fet a París el 19 d’octubre del 2005 i publicat al BOPA el 4 de gener del 2023 i que va entrar en vigor l’1 de gener del 2023. 

  International Standard for therapeutic Use Exemptions (ISTUE) / Estàndard internacional per les Autoritzacions d'Ús Terapèutic

   

Subscriu-te per rebre la nostra Newsletter Assabentat de les darreres actualitzacions i notícies de l'AGAD.
Utilitzarem el teu correu per a informar-te de novetats i notícies relacionades amb antidopatge. No el compartim amb tercers, i en la nostra política de privadesa trobaràs informació addicional sobre aquest tractament, i sobre la manera d'exercir els teus drets d'accés, rectificació i supressió, entre altres.